Din webbläsare supporterar inte script!!!

 

 

 

Costa Calida

Söder om Costa Blanca ligger den orörda Costa Calida. Fina lägenheter, radhus och villor finns
på Costa Calida. Området består av otroliga och ibland gömda badvikar, spektakulära berg och pinjeskogar samt små vackra byar. I denna region har byggmästarna enbart tillstånd att bygga
max 20 bostäder per hektar jämfört med 60 i andra delar av Spanien.

Orter på Costa Calida

Mar Menor

Sydöst om Murcia ligger Mar Menor  - världen största swimmingpool -som den amerikanska olympiastäjnan och Hollywoodstjärnen Esther Williams kallade den. Den är ett extra salt och varmt innanhav som gör platsen till det bästa stället i Europa för alla sorters vattensporter.

La Manga

Mar Menor skiljs från Medelhavet av en smal landtunga, 22 km lång, La Manga. Med sina stränder med kristallklart vatten är La Manga ett av Medelhavets mest uppskattade turistmål. Tungan, som oftast bara än något hundratal meter bred erbjuder dig att välja mellan två olika hav. Å ena sidan de varma och lugna playorna vid Mar Menor å andra stränderna vid Medel-havet. Ett välutvecklat nöjesliv med restauranger och barer.
Här finns flera av de finaste lägenheterna på Costa Calida.

Puerto de Mazarrón

En viktig fiskeby och även ett område med stora grönsaksodlingar. Från dessa odlingar kommer Spaniens bästa tomater och andra grönsaker.

Aquilas

Redan på romartiden en fiskehamn och på 1800-talet ett viktigt gruvsamhälle. Denna kuststad erbjuder besökaren kilometervis med ensliga playor och spegelklart vatten. Ett av de bästa områdena för sportdykning. Aguilas har ett exeptionellt klimat med en årlig medeltemperatur på 25 grader.